Hennie Thijssen gepromoveerd tot Taekwon-Do Master / 7e Dan

Afgelopen weekend is na afloop van een internationaal intensief ITF Taekwon-Do seminar in Bochum (Duitsland) hoofdleraar Hennie Thijssen van de Thijssen Taekwon-Do Academie door de Vice-President van de Internationale Taekwon-Do Federatie ITF Grandmaster Trevor Nicholls, (9e Dan) gepromoveerd tot Taekwon-Do Master / 7e Dan. De promotie vond plaats na een intensief seminar met een geïntegreerd examen in aanwezigheid van afgevaardigden uit diverse landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Albanië, Engeland, Italië, Slovenië, Polen, Ierland, Tsjechië en Nederland.

Hennie Thijssen beoefent de van oorsprong Koreaanse en complete zelfverdedigingskunst vanaf jonge leeftijd al zo’n 48 jaar en geeft na zijn periode in Nijmegen waar hij is geboren sinds 1983 met zijn assistenten les bij de Thijssen Taekwon-Do Academie in Houten. Sinds enkele jaren verzorgt hij in zijn privé Dojang (trainingsruimte) in de Utrechtse Heuvelrug (Doorn) tevens speciale lessen op maat voor diverse doelgroepen en leeftijden waaronder Taekwon-Do, Sekwon-Do 50+, Special Needs Taekwon-Do, Personal Training gezondheidswandelingen.

De promotie is uniek voor Nederland en kan alleen plaatsvinden nadat men minimaal 7 jaar op Nationaal en Internationaal niveau doorlopend getraind heeft bij Masters en Grandmasters na het behalen van de 6e Dangraad, zowel het technische als mentale deel (de ‘Do’) in ruim voldoende mate beheerst en wanneer de President van de ITF, Grandmaster Choi Jung Hwa (de zoon van de grondlegger van het Taekwon-Do (wijlen Generaal Choi Hong Hi) daar toestemming voor geeft.

Grandmaster Choi Jung Hwa staat als opvolger van zijn vader aan het hoofd van de Internationale Taekwon-Do Federatie ITF en Hennie door de jaren heen met regelmaat meerdaagse trainingen/seminars bijgewoond waaronder die van enkele maanden geleden nog in Polen (zie bijvoorbeeld het youtube filmpje ‘International Taekwon-Do ITF Seminar – Grand Master Choi Jung Hwa, GrandMaster Trevor Nicholls’).
In de wereld zijn er diverse ITF organisaties met diverse eisen betreffende niveau, kennis, wachttijden en vaardigheden en dat is nog weleens verwarrend voor de leek!

Vanuit de gehele wereld heeft Hennie honderden felicitaties en mooie woorden ontvangen van Grandmasters, Masters, Instructeurs en leden van clubs en organisaties (zie hiervoor de website met onder andere felicitaties van Grandmaster Choi Jung Hwa, zijn dochter en van Sabum Willem Jansen die samen met Sabum Paul van Beersum mede-auteur is van een reeks van vier unieke Taekwon-Do boeken (Taekwon-Do, De weg naar succes).

Wilt u meer informatie over de inspirerende zelfverdedigingskunst Taekwon-Do of bent u op zoek naar een mooie sportieve beoefening of een Masterclass op maat? Kijk dan op de website www.ThijssenTaekwondo.nl of www.ThijssenTaekwondo.nl/doorn of neem contact op met Master Hennie Thijssen, henniethijssen@gmail.com of 0655776039.