Taekwon-Do Senioren 45+

Taekwon-Do Senioren 45+

 

De heer Ed van Breemen geslaagd voor zijn 4e Dan ITF Taekwon-Do. 

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het dynamisch aspect van de patronen en oefeningen uit het Taekwon-Do Senioren 45+ programma juist voor senioren plussers zeer belangrijk voor het handhaven van balans en het ontwikkelen van die lenigheid, concentratie, evenwicht en coördinatie.

In het leven van alle dag kunnen ongelukken voorkomen worden omdat veel ongelukken bij ouderen plaatsvinden wanneer men in beweging is. Men loopt een trap op (dynamische beweging), iemand roept wat en dan gaat het mis. Het Taekwon-Do Senioren 45+ programma levert ook een bijdrage aan het verminderen van ongelukken door vallen! Een conclusie uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht geeft bijvoorbeeld aan dat het Taekwon-Do een van de beste programma’s is om mentaal en fysiek in balans te blijven!

Tijdens de lessen wordt met name de nadruk gelegd op mentale/fysieke oefeningen op het gebied van lenigheid, ademhaling, balans, coördinatie en de patroontraining (aanvals- en verdedigingstechnieken tegen denkbeeldige aanvallers, dus geen blessures!). In combinatie met de juiste ademtechniek trainen zowel de diverse spiergroepen als de organen van het lichaam!

Het Taekwon-Do Senioren 45+ programma kan tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend en geeft oefeningen die aangepast zijn aan de leeftijd en het conditieniveau met behoud van plezier in bewegen!

Uiteraard is het ook mogelijk om het ‘Taekwon-Do’ Senioren 45+” programma op maat te volgen in relatie met een fijne ontspannende gezondheidswandeling in de natuur van de Kaapse bossen of bij u in de buurt of zelfs bij u thuis! Stuur een mailtje naar henniethijssen@gmail.com en ik neem contact met u op!

Afbeeldingsresultaat voor sekwondo